Певци от Общинския младежки дом получиха редица награди

Наситен с участия и награди е месец май за таланти от Монтана

Певци от Общинския младежки дом получиха редица награди

„Пъстренец Jr.” спечели първо място на Регионалния детско-юношески конкурс за певци и инструменталисти „Фолклорни приумици”, който се проведе на 18 май в НЧ”Никола.Й.Вапцаров 1908” – гр.Червен бряг.

В индивидуалните си изпълнения, под съпровод на гъдулка, с гласовите си данни солистите от групата – Никола Иванов, Елина Асенова, Ева Янакиева, Поли Петрова и Дона Антонова, завоюваха първи места. Журито на конкурса определи второто място за Магдалена Тодорова, която също така остана на втора позиция и в Националния фолклорен фестивал „Сеславска пролет”.

„Пъстренец Jr.”  спечели  първо място на Регионалния детско-юношески конкурс за певци и инструменталисти „Фолклорни приумици”.

Фестивалът се проведе на 11 май на площада пред НЧ „Пробуда – 1908”, в кв.Сеславци /София/ и това бе първото му издание. В него заедно с „Пъстренец Jr.” се включи и народен хор „Пъстренец”, към Общински младежки дом, с ръководител Петя Илиева. Хорът от Монтана спечели първо място, конкурирайки се със състави от цяла България.

На предварителен кастинг за участие в „Детски Пирин фолк” – Сандански 2019. се яви и Мария Алексиева, която също е част от групата на Асен Асенов. Резултатите от кастинга трябва да са ясни до часове.

Към момента “Пъстрнец Jr.” се подготвя за бъдещите си участия, едно от които е на 17 юни, „Свети Дух”- празникът на Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.