Шествие и концерт на 24 май в Монтана

Шествие и концерт на 24 май в Монтана

С шествие и празничен концерт Монтана ще чества 24 май – Ден на славянската писменост и българската просвета и култура. В 10 ч. водени от Духов оркестър “Дико Илиев” към НЧ „Разум 1883” и Мажоретния състав към Общински младежки дом, официалните лица, преподаватели, дейци на културата и ученици ще преминат по бул. „Трети март” от църквата „Св. св. Кирил и Методий” до откритата сцена на площад “Жеравица”.

Тази година празничният концерт е поверен на ПМПГ „Св. Климент Охридски”. Освен Младежкият духов оркестър на гимназията, в него ще участва и оперната певица Нелиан Николова – бивша възпитаничка на училището, както и две фолклорни формации на читалището – „Огоста” и ПТА „Пъстрина”.

Кметът на Община Монтана Златко Живков ще отправи празнично послание и ще обяви и името на носителя на специалната стипендия на Община Монтана, определена на основание Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на ученици с изявени дарби от Община Монтана. Приветствие ще поднесе и Трайка Трайкова – началник на РУО – Монтана.

При дъждовно време концертът ще се проведе в Драматичен театър „Драгомир Асенов”.

На традиционния прием на кмета за дейци на науката и културата ще бъдат наградени с Почетната значка на Община Монтана творци и учители.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.