Над 400 полицаи от Монтана на крак за изборите

Над 400 служители на МВР ще осигуряват обществения ред и сигурността по време на предстоящите избори за членове на Европейски парламент

Кой води в Монтана при 95,20% обработени протоколи

В ОД МВР Монтана е създаден оперативен щаб за управление на силите и средствата за опазване на обществения ред и сигурността във връзка с провеждането на изборите за членове на Европейски парламент.

Над 400 служители на ОДМВР Монтана, Зонално жандармерийско управление Монтана, ГД „Гранична полиция”, РДПБЗН Монтана и базата на ГДНП в Берковица ще охраняват реда и изборните секции в деня преди и по време на вота в областта.

Органите на реда поемат охраната на секциите на 25 май и приключват работата си след  обявяване края на изборния ден и транспортирането и предаването на изборните книжа в РИК и ЦИК. 

В изборните помещения няма да бъдат допускани хора, носещи оръжие или други опасни за живота и здравето предмети. 

В група „Български документи за самоличност“ е създадена е организация за своевременно издаване на лични карти в дните до изборите и на удостоверения за гласуване в деня на вота, за да могат гражданите, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас. Мерки за своевременно обслужване на гражданите на Европейския съюз и издаване на удостоверения за пребиваване на територията на Република България във връзка с изборите за членове на Европейския парламент са предприети и в звено „Миграция“.

Работни групи във всяко от районните управления ще реагират на място при получаване на всякакъв сигнал, отнасящ се до изборния ден.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.