Полицията в областта установи 96 нарушения на пътя за седмица

59 товарни автомобила и 25 автобуса са проверени при операция на Тиспол в област Монтана

1 188 санкции на шофьори са наложени за половин месец в област Монтана

Операцията на Пътна полиция за контрол на товарните автомобили и автобусите е проведена от 13 до 19 май на територията на цялата страна.  Тя е част от календара на TISPOL – Европейската мрежа на службите на Пътна полиция и подобни действия са осъществени на територията на всички държави-членки.

59 товарни автомобила и 25 автобуса са проверени по време на операцията в област Монтана. 45 от товарните автомобили са били с българска регистрация, 11 – с регистрация извън ЕС и 3 – с регистрация в ЕС.

Установени са 96 нарушения – 59 нарушения на скоростния режим, 11 нарушения, свързани с нередовни документи на водачите, 4 – техническа неизправност, включително нарушения на габаритите, 2 – нарушения на часовете за шофиране и 18 други законови нарушения.

 При извършения контрол над 25 автобуса са установени 2 нарушения, свързани с нередовни документи на водачите.

Операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите имат за цел да се обърне внимание на водачите, че последиците и броят на загиналите и ранените при пътнотранспортно произшествие с участието на тежки машини и автобуси са значително по-големи в сравнение с другите тежки ПТП.

Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.