BWIN и успеха на 12 спортни фена

BWIN и успеха на 12 спортни фена

Няма как да не сте чували за BWIN – един от най-големите сайтове за онлайн залагания в света. Неговата история е историята на успеха на една идея. Компанията стартира като проект на 12 спортни фена, които решават да стартират сайт за онлайн залагания. Това се случва през далечната 1997 година. Само една година след това в интернет пространството се появява сайтът, който тогава се нарича BetAndWin. Фокусът са спортните залагания и в това компанията остава най-добра до днес. Можете да стането част от платформата като си направите регистрация в BWIN.

До 2006 година фирмата поглъща няколко големи компании, насочени към онлайн покера. Пуснати са онлайн казино и леки игри. Това е годината, в която компанията взима едно от най-важните си решения и променя името си на по-лесното и разпознаваемо BWIN. Едновременно с това стартира и нова платформа. Година по-късно Биуин започва да предлага излъчване на живо на големи спортни събития. През 2009 година поглъща още една фирма за електронен хазарт.

Две години по-късно BWIN и британската игрална компания PartyGaming обявяват сливането си – това е още една стъпка към върха. Новата компания се превръща в най-голямата публично търгувана онлайн компания в света, с 48.4% от акционерите на PartyGaming и 51.6% от акционерите на bwin. Тя се търгува на Лондонската фондова борса и има двама съвместни изпълнителни директори Норбърт Тойфелбергер и Джим Райън.

Това очертава посоката и е прелюдия към следващата огромна стъпка в историята на платформата. През 2016 г. компанията Bwin.Party, със стабилност и история от 5 години, става собственост на GVC Holdings в сделка за 1.1 милиарда британски лири. Официализирането на промяната се случва на 1 февруари 2016 г.

Bwin е един от най-големите спонсори на спорта и спонсорира клубове и шампионати. Букмейкърът е бил спонсор на Реал Мадрид, партнира си с Манчестър Юнайтед, Ювентус, Байерн Мюнхен, Милан, Олимпик Марсилия, Барселона.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.