Вижте кадри от акцията вчера, повдигнаха обвинения на 10 души (ВИДЕО)

Министерство на вътрешните работи публикува ексклузивни кадри от акцията срещу организираната престъпна група в Монтана вчера.

Междувременно специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 10 лица за участие в организирана престъпна група за рекет чрез насилствени действия (в т.ч. нанасяне на телесни повреди) и разпространение на наркотици, действала на територията на Монтана и региона.

Участниците в групата бяха задържани на 30 май 2019 г. при операция на
Специализираната прокуратура, ГДБОП и ГДНП, със съдействието на служители
от Дирекция „Жандармерия“ в Монтана и София.

При съвместната операция са претърсени десетки адреси и автомобили, извършени са и множество лични обиски.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е била ръководена от
Мартин Антов и е действала в региона от 2012 г. Занимавала се е с разнообразна престъпна дейност – най-вече рекет над земеделски производители, бизнесмени и граждани, както и разпространение на наркотици.

При извършените действия по разследването на три адреса са намерени и иззети различни по количество и вид наркотици, над 20 000 лева и голям брой други доказателства за престъпна дейност. В къщата на ръководителя Мартин Антов са открити мачете и брадва, а в колата му – метална палка.

Разпитани са десетки свидетели, повечето от които пред съдия, извършени са и голям брой разпознавания. Дейността на участниците в групата е документирана и със СРС.

С прокурорски постановления десетимата участници за задържани за срок до
72 часа.

На 1 юни 2019 г. Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искания за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

За още новини, снимки и видео ни последвайте на нашата facebook страница.