35 момчета и момичета на състезание с въдици в Монтана

35 момчета и момичета на състезание с въдици в Монтана

Риболов за деца организираха община Монтана и ловно-рибарско дружество „Огоста“ по повод 1 юни.  Състезанието се проведе на езерото Монтанензиум в центъра на града.

На бреговата ивица се наредиха 35 момичета и момчета от 4 до  14 годишни, за да покажат умения с въдицата. По инициатива на общината езерото се зарибява  от няколко години с  шаран, амур, сом и пъстърва.

В края на състезанието всеки от малките рибари показва на реферите колко риби е хванал и я връща обратно в изкуствения водоем.  Детските състезания по риболов вече са традиция за Монтана. Организират се от 15 години, уточни председателят на рибарския клуб  художникът Владимир Цветков.

Дружеството и общината са осигурили награди за всички участници. Освен купи, медали и въдичарски приспособления за победителите, всяко дете облече тениска и сложи шапка с бранда на инициативата.

През този месец ще има още едно детско състезание по риболов, съобщи Цветков. То ще се проведе на 15 юни на язовир „Долна вода“ край село Студено буче, община Монтана. Язовирът е даден за стопанисване на дружеството и се използва за развъд и спортен риболов.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.