Търсят изпълнител за магистралата Видин-Монтана

Ускоряват изграждането на пътя Ботевград - Видин

До края на седмицата стартира процедурата за магистралата Видин – Монтана, каза пред журналисти областният координатор и народен представител Дилян Димитров. На срещата присъстваха и депутатът Ирена Димова, областният управител Росен Белчев и зам. областният управител Нина Петкова.

Трасето е разделено на три участъка с индикативна стойност около 460 милиона лева.  Очаква се до края на седмицата да стартира процедурата по избор на изпълнител за трите лота и ако всички процедури минат нормално и няма обжалвания – реално може да се започне работа още през август или септември тази година.

Идеята е в рамките на две години да бъде завършена цялата магистрала. Това съобщи на пресконференция областният координатор на ГЕРБ-Монтана и народен представител Дилян Димитров.

Той също така съобщи, че паралелно с това стартират процедурите и за отсечката Мездра – Ботевград. „Това са едни от най- натоварените участъци, като идеята на правителството е да имаме добра инфраструктура, по която ние да се движим безопасно, а бизнесът да има добри условия“, обясни Димитров.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.