Кметът на Вършец осуети измама на мним отец

Кметът на Вършец осуети измама на мним отец

Мним отец се опита да измами кмета на Вършец инж. Иван Лазаров, като му е поискал пари за да помогне на човек в нужда.

Опитът за измама е станал вчера. Кметът е получил обаждане по телефона от мъж, който се представил за отец Герман от Рилския манастир. Той помолил Иван Лазаров да му даде пари, които били необходими на друг човек за да се прибере в Рилския манастир. Кметът обаче се усъмнил, звъннал в полицията, като междувременно се уговорил с „отеца“ да се срещнат в сградата на общината и да му даде парите.

В 16,25 ч. пред сградата на общината паркирал таксиметров автомобил, от който слязъл млад мъж, облечен в светлосив анцуг, сиви маратонки и синьо яке, с качулка на главата, носел и тъмносив куфар. Мъжът влязъл във фоайето на сградата, насочил се към охраната, на която обяснил, че има уговорка с кмета, при което служителят му предоставил възможност да разговаря с него по телефона. След около 5 минути кметът слязъл във фоайето, срещнал се с гостенина и му дал 50 лв.

Непосредствено пред общината служители на РУ Вършец задържали мнимия духовник и го привели в сградата на РУ Вършец. На таксиметровия автомобил, спрял непосредствено срещу сградата на общината, също е извършена проверка и е приведен в Районното управление.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установена самоличността на мъжа – 36-годишен жител на гр. Бобов дол, обл. Кюстендил. При проведената беседа с него, той признал за извършената измама, както и че е извършил и други подобни измами.

По случая в РУ Вършец е образувано досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от НК. 36-годишният е задържан за срок до 24 ч. Работа по случая продължава РУ Вършец.

За още новини, снимки и видео посетете за нашата facebook страница.