Голям концерт готвят по повод 90 години Духов оркестър „Дико Илиев“

Готвят концерт в памет на Дико Илиев


На 17 юни Духов оркестър „Дико Илиев“ ще вземе участие в шествието за празника на гр. Монтана – “Св. Дух” от 10.30 часа.

Ден по-късно на 18 юни оркестрантите ще отпразнуват своята 90-годишнина. Юбилейният концерт на най-дългогодишната формация на Народно читалище „Разум 1883“ ще започне в 20 часа на пл. „Жеравица“.

Той е включен в програмата за Празника на града. Специален гост ще бъде актьорът и певец Руслан Мъйнов.

Под диригентството на Пламен Крумов музикантите ще представят хора и маршове от музикалното творчеството на техния патрон Дико Илиев. Тон на настроението ще дадат с обичаните „Дунавско хоро“ и марша „Сливенци при Драва”.

Брас бендът „Vivo Montana” ще се включи в музикалната среща на поколенията с популярните си парчета „Меден дух“ и „Брас ен рол“, спечелила им наградата в риалити формата „България търси талант“. Ще прозвучат известни български песни като „Налей ми, циганко“ на Руслан Мъйнов и „Ку-ку Бенд”, „Лудо младо“, „Оро се вие“, „В градина мома седеше“. Оркестрантите са подготвили още музикални изненади за публиката. Тя със сигурност ще се зарадва на участието на ПТА „Пъстрина” и на Мажоретния състав на Младежкия дом, които ще бъдат ярко допълнение на концертната програма.

Всяка година оркестрантите се изявяват достойно със самостоятелните си и съвместни концерти с други формации към НЧ „Разум 1883“. Те се открояват и в Ботевград с участието си в „Дефилир на духовите оркестри“.

Читалищната формация блести през последните години и на Дико-Илиевите празници, които са най-емблематичното културно събитие на Монтана и цяла Северозападна България. Оркестърът е гастролирал на фестивали в Унгария и други подобни музикални форуми в България.

За още новини, снимки и видео посетете за нашата facebook страница.