Болка в крака – физиотерапия или лекарска помощ?

Болка в крака – физиотерапия или лекарска помощ

Болките в краката и нараняванията в тази област са изключително чести. Те могат да възникнат в резултат на спортни травми, наранявания на работното място или просто преумора. И не на последно място, болките в краката могат да се разпрострат към ставите на долната част на гърба. Ишиасът е добре известен източник на болки в краката. Те могат да бъдат причинени и от кръвни съсиреци, разширени вени или лоша циркулация.

Как се отървете от болката в крака?

Важно е да се направи точна диагноза на причината за болката или увреждането на крака, така че подходящото лечение да може да бъде насочено към причината. Физиотерапевтът оптимално лекува мускулно-скелетните и спортните травми. Ако се изисква операция, личният ви лекар или физиотерапевт може да препоръча да потърсите съвет от ортопедичен хирург.

С физиотерапия

Ишиасът например се лекува успешно и от терапия на гръбнака с помощта на физиотерапевт. При малък процент от пациентите може да се наложи оценка от хирург за разрешаване на болката в краката. С напредването на медицината се създават все по-нови уреди за раздвижване на долни крайници, чрез които физиотерапията е възможна на много по-ранен етап. Това значи и по-бързо възтановяване, и по-малък риск от усложнения. Такива нововъведение си пробиват път първо във физиотерапията за спортисти, защото отборите иска да възстановят по-бързо ключовите си играчи от контузии.

При съсиреци

Кръвните съсиреци и съдови нарушения може да изискват грижата на лекуващия лекар или съдов хирург. Нелекуваните кръвни съсиреци могат да имат сериозни вредни последици за здравето, включително инсулти или смърт. Препоръчва бърза медицинска помощ. Не забавяйте консултацията с вашия лекар или физиотерапевт, ако имате болки в краката. Някои състояния на крака могат да отнемат много месеци или дори години, за да се излекуват, когато диагнозата е неправилна или лечението е пренебрегнато рано.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.