ГДБОП удари лихвари в Берковица (СНИМКИ)

ГДБОП удари лихвари в Берковица

Мащабна акция на ГДБОП, Специализираната прокуратура и жандармерията в Берковица и видинското село Арчар. Задържани са над пет души. Те са разследвани за организирана престъпна група с цел лихварство и насилствени действия.

Акцията в берковския квартал „Раковица“ започнала рано тази сутрин в къщи на фамилия с прякор „Дренчовците“. По думите на прокуратурата те са демонстрирали висок стандарт, живеят в луксозни къщи и карат скъпи автомобили.

ГДБОП удари лихвари в Берковица

Разследването е за лихварство, принуда и насилствени действия. От къщите са иззети автомобили и около два килограма злато.

„Основно са давали пари срещу лихва. Съответно даваш един лев днес, а в края на месеца дължиш няколко хиляди, а до края на годината са десетки и стотици хиляди и не можеш да ги върнеш никога и както вие казахте е едно съвременно робство“ каза в Берковица заместник-главният прокурор Иван Гешев.

ГДБОП удари лихвари в Берковица

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов допълни, че лицата са криминално проявени за най-различни престъпления – кражби, телесни повреди, съставяне на неистински документи.

ГДБОП удари лихвари в Берковица

Къщите на задържаните ще бъдат проверени дали са законно построени. Освен в Берковица са претърсени и жилища на фамилията в видинското село Арчар.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.