Музикални таланти от ОШИ с концерт в Художествената галерия

Музикални таланти от ОШИ с концерт в Художествената галерия

Художествена галерия „Кирил Петров“ отвори врати за класовата продукция на учениците по пиано от ОШИ „Добри Христов“ с преподавател Александра Ценкова.

Събитието бе на 19 юни от 17.30 часа. Възпитаниците бяха избрали да покажат таланта си в жанра класическа музика, даващ им свобода на изява. Включиха се възпитаниците: Елица Искренова, Калина Симонска, Захари Киров, Елица Иванова, Божана Михайлова, Гергана Йорданова, Яна Кирилова, Любомира Илиева и Божидара.

Начало поставиха дуото Елица и Калина с гения на класическото музикално творчество Моцарт и неговата „Малка нощна музика“. Публиката дълго аплодира изпълнението на Захари – „Утро“ от норвежкия композитор, пианист и диригент Едвард Григ.

Гергана продължи традицията, свирейки творба от немския композитор и пианист Йохан Ф. Бургмюлер. Мелодията на „Песни без думи“ от Менделсон изрази колко талантлива може да бъде младата пианистка Яна. Любомира зарадва публиката с Менует от Жан Филип Рамо – интересно и изключително трудно произведение. В галерията прозвуча едно от най – известните произведения – „На Елиза“ от великия композитор Бетовен.

Калина Симонска жъне успехи като бъдеща пианистка вече с репертоар за самостоятелен концерт. Доказа го с пресъздаването на творби от Моцарт и Шопен. Талантливата Елица Искренова въведе публиката в необятното творчеството на Чайковски с Руски танц из балета „Лешникотрошачката“.

В края на концерта публиката дълго аплодира изявилите се ученици. А преподавателката на младите пианисти Александра Ценкова сподели, че се гордее с показаното от тях и се надява да са все така упорити и трудолюбиви в музикалните си начинания.

А за в бъдеще да се готвят за по-големи и тържествени концерти.

За още новини, снимки и видео посетете за нашата facebook страница.