Самодейци от Замфирово с премиера в монтанския театър

Самодейци от Замфирово с премиера в монтанския театър
Снимка: Петя Генова

Самодейната трупа при народно читалище „Развитие 1928“- с. Замфирово, ще гостува на областния град с комедията  „Свекърва“ по Антон  Страшимиров. Жителите и гостите на Монтана ще могат да се насладят на искрената и завладяваща игра на театралите на 25 юни от 19.30 часа. Режисьор и главен герой в постановката е кметът на берковското село Ангел Ангелов:  

„Пиесата е играна от нашия самодеен театър някъде 1985-86 година. Сега решихме да я поставим отново, за да покажем на младите хора какви са били отношенията между снаха и свекърва, старото и младото поколение.“


Постановката бе играна на сцената в селото премиерно преди месец и предизвика бурните аплодисменти на публиката. Екатерина Куздова в главната роля на свекървата прави роля, достойна за всяка софийска сцена. За това й помагат и останалите актьори, които са не по-малко автентични – Русалка Йосифова, Веселина Станкова, Мария Рангелова, Димитър Иванов, Кристиян Петров, Красимира Найденова, Красимира Панталеева, Диляна Иванова, Соня Христова, Илия Илиев и Ангел Ангелов.

Въпреки самородния талант, излизането на голяма професионална сцена вълнува трупата и актьорите ще се радват, ако и в Монтана салонът е пълен с публика.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.