Стартират ремонтите в детските градини и ясли в Монтана

Стартират ремонтите в детските градини и ясли в Монтана

Започва основен ремонт на детска ясла №2 в квартал „Пъстрина” в Монтана , съобщи кметът Златко Живков. Инвестицията е и е в размер 280 хиляди лева като  160 хиляди лева осигурява общината, а другите програма „Красива България”. Общината вече е превела своята част на Министерството на труда и социалната политика, което управлява програмата, уточни кметът.

Предстои да бъде подменена дограмата и да се направи топло и хидроизолация на сградата. Срокът за изпълнение е 4 месеца, но най-вероятно ще бъде съкратен до началото на учебната година. В строителството ще бъдат наети 13 трайно безработни. Това е втората ясла, която се ремонтира със средства на програма „Красива България” през последните две години. Първата бе детска ясла № 3 в Живовския квартал. През тази година е направена ограда и подпорна стена и на детската  градина № 3 в същия квартал.

Основните и текущите ремонтите в детските ясли и градини на Монтана са съобразени с графика на излизането им във ваканция.

Извън него е направен ремонт на филиала на детска градина №6 в село Долно Белотинци, съобщи Живков. Стойността на строителните работи е 25 хиляди лева. Преди два дни е започнала подмяната на покрива на най-старата детска градина в Монтана №2 „Незабравка”. За него от общинския бюджет ще бъдат изразходвани 35 хиляди лева. Срокът за изпълнение е до 10 дни.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.