Съставите от Младежки дом – Монтана с визита във Власотинце

Съставите от Младежки дом – Монтана с визита във Власотинце


И тази година певческа група„Пъстренец Jr. и представителен танцов ансамбъл „Младост” ще спазят традицията да гостуват на съседите си в Сърбия.

Тяхното участие е в рамките на три дни – 8, 9, и 10 юли в Културния център във Власотинце. Целта на визитата им е разширяване сферата на културно сътрудничество, породени от дългогодишното творческо приятелство между тяхното дружество и съставите от Младежкия дом.

Певческата група от Монтана, с музикален педагог Асен Асенов , ще поздравят публика със сръбска песен, в знак на уважение, а също така ще поднесат и китка от български народни песни от всички етнографски области на страната ни.

Певиците от Монтана ще пеят съвместно с друга вокална група от България – „Песенна дъга” при СУ „Васил Левски”, гр.Брезник. На 9 юли пък танцьорите от ансамбъл „Младост”, с хореограф Стоян Стоянов, ще разлюлеят сцената с кръшни български хора.

Непосредствено преди началото на музикалната програма, във Власотинце ще бъде открита изложба на художника от Монтана – Николай Пенков. Изложбата в Културния център се открива на разменни начала.

Да припомним, че края на май, в Художествената галерия „Кирил Петров”- Монтана гостува младият живописец Александър Спасич. С помощта на своя брат Йован Спасич той представи арт произведения от родния си край пред многобройни гости от художници, журналисти и общественици.

За още новини, снимки и видео ни последвайте на нашата facebook страница.