Избират изпълнител за отсечката Монтана-Боровци

Избират изпълнител за отсечката Монтана-Боровци

Областният град Монтана трябва да има изцяло обновени, реконструирани и модернизирани входове и изходи на града, каза на пресконференция в Монтана народният представител от ГЕРБ Дилян Димитров.

„Последната останала отсечка ни е само Берковския път. Ремонтната дейност на отсечката от Боровци до Монтана я чакаме да стартира в най-кратки срокове, защото обществената поръчка е завършена чака се само комисията на АПИ да се произнесе за избор на изпълнител като уверението от тяхна страна е това да се случи до седмица две.“, допълни Димитров.

Входа на Лом също се работи по него и текат ремонтни дейности, които трябва да приключат до края на летния сезон.

Ботевград – Мездра са два лота и е основен приоритет на правителството за единия лот има избран изпълнител, но за другия има обжалване и трябва да изтече срока за може да стартира работата по него, това заяви Димитров.

Другата актуална тема е магистралният път Видин – Монтана за него миналата седмица е обявена процедура за избор на изпълнител той е разделен на три лота и срока за избор на изпълнител е 12 август.

Цялостна реконструкция на пътя Чипровци – Гушовски манастир е много добре направена, което ще привлече и повече туристи в района.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.