БСП пита: „Какво трябва да направим и променим, за да останем в Монтана“

БСП пита:
Снимка: "Монтана 24"

Общинските ръководства на БСП в региона вече обсъждат имената на кандидат-кметовете в областта. На фейсбук страницата на БСП Монтана социалистите търсят мнението на гражданите чрез анкета- „Какво трябва да направим и променим, за да останем в Монтана“.  В анкетата хората могат да посочат своите идеи и виждания за развитието на северозапада.

„Анкетата се провежда вече повече от месец и досега са се включили повече от 200 души. Всички участвали в анкетата са заявили, че е необходима промяна. Като някои са посочили конкретни проблеми и свои предложения. Някой от посочените проблеми са свързани с месната власт като данъци, чистота, липса на тротоари и т.н. Други обаче наблягат на цялостното развитие на региона най-вече с демографския срив, инвестиции и привличане на млади хора.“, каза Камелия Трифонова – председател на БСП Монтана.

Неофициалната статистика сочи, че от 2000 година досега, община Монтана е намаляла с 15 хиляди души, допълни Камелия Трифонова. Затова от общинската организация на БСП Монтана са поставили демографската криза като основен проблем.

Всеки, който желае може да попълни анкетата на фейсбук страницата на БСП Монтана. Там също могат да се посочи и име на кандидат за кмет или общински съвет.

В региона вече са започнали да се провеждат събрания за обсъждане на имената на кандидат-кметовете и общинските съветници.На 1 септември ще стане ясно, кой ще е кандидат за кмет на БСП за град Монтана, както и за всички други градове и села в областта.

На същата страница БСП Монтана може да се прочете и изработената идея от социалистите за развитие на региона, която се казва „Визия за Монтана“. В нея има конкретни мерки и предложения за спиране на демографския срив.

„Някой от тези предложения са намерили място в намери място в общинския бюджет тази година и са внесени от нашите общински съветници. Това са еднократната помощ при раждане на дете, предоставянето на стипендии на студенти по медицина и педагогика, които да се върнат и работят в общината. Също така и предоставяне на еднократна помощ за започване на дребен бизнес на лица до 35 години. Тези мерки вече са в действие.“, каза още Камелия Трифонова – председател на БСП Монтана.

От БСП Монтана изразиха и съжаление, че тяхната идея за подпомагане на изоставащите региони не е получила подкрепа от парламента. Ще продължат обаче да настояват и в новия държавен бюджет да бъде създаден „Фонд Северозапад“.

За още новини, снимки и видео ни последвайте на нашата facebook страница.