ЧЕЗ откри лятното стажантско училище за 2019г.

ЧЕЗ откри лятното стажантско училище за 2019г.

Над 40 стажанти се включват в лятното стажантско училище на компаниите от Групата ЧЕЗ в България през 2019 г.

Те ще трупат знания и умения по специалностите си, като ще имат възможност да се запознаят както с бизнеса на отделните компании, така и с новостите в сферата на енергетика, които ЧЕЗ Разпределение България внедрява. За тях ще се грижат 10 наставници, които ще ги напътстват в детайлите на професията енергетик и ще ги запознават с особеностите на сектор енергетика.

„В момента секторът преминава през динамични промени в резултат от цифровизацията и новите технологии. Работата в ЧЕЗ позволява на младите хора да бъдат част от тези промени и дори самите те да ги осъществяват“, каза Виктор Станчев, главен оперативен директор на „ЧЕЗ Разпределение България“. Той поздрави стажантите за избора на професия и отбеляза, че компанията има нужда от млади хора, които са мотивирани и намират смисъл и удовлетворение в работата.

За 12-годишната история на Стажантската програма до момента над 800 души са преминали  стаж в ЧЕЗ, а 270 са постъпили на работа в компаниите на ЧЕЗ в България.Традиционно най-голям е интересът към звената „Експлоатация и поддържане“ и „Мерене и управление на данни“ в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

За още новини, снимки и видео ни последвайте на нашата facebook страница.