Солистки на фолклорна формация „Огоста“ се върнаха с отличия

Солистки на фолклорна формация „Огоста“ се върнаха с отличия

Младите солистки на Фолклорна формация „Огоста“ – Петя и Мария Николчови, се завърнаха с първи места от IV-ия Национален фолклорен събор „Св. Константин“ – 2019, гр. Пещера.

На открита сцена в града гласовете на „Огоста“ се представиха достойно в певческата надпревара. Творчески сили мериха над 900 участници, включително и групи от Турция и Македония. Фолклорното събитие се състоя на 27 и 28 юли. Форумът „Св. Константин“ се проведе под патронажа на Министерството на туризма и министъра на туризма, а организатор бе община Пещера. Конкурсът има за цел да съхрани българския певчески и танцов фолклор.

Преди броени дни талантите от НЧ „Разум 1883“ добавиха блясък и към 90-годишния юбилей на Читалище „Пробуда“ – с. Сливовик. Те се включиха със свои изпълнения в богатата програма по повод празника.

Припомняме, че преди месец, на Международния фолклорен конкурс „Пауталия“ – Кюстендил – 2019, Съюзът на българските музикални и танцови дейци присъди награда за художествения ръководител Цветан Цветанов, като един от най-изявените педагози на конкурса. А неговите възпитанички – Петя и Мария, се класираха отново първи.

За още новини, снимки и видео ни последвайте на нашата facebook страница.