За пример! Деца от Вършец с добра постъпка (СНИМКИ)

За пример! Деца от Вършец с добра постъпка

В първата неделя на август две 11-годишни момчета от Вършец открили скъп смартфон в градския парк на курортния град. Децата не се поколебали, отишли веднага в близкото Районно управление и предали изгубената вещ на дежурните полицейски служители, които открили собственика и го върнали.

Днес кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров награди децата Валентин Миленов и Максимилиян Мирославов. Наградите се връчват за проявена благородна постъпка, която е достоен пример за обществено поведение и доблест и ще напомни на хората да изпълняват своя граждански дълг, съобщиха от общината.

За пример! Деца от Вършец с добра постъпка

„Действието на тези млади момчета е пример за добро възпитание и висок морал и дава пример на околните. Намереният смартфон е скъпа вещ, но въпреки това Валентин и Максимилиян не са взели телефона, а са направили това, което е редно в този случай – да уведоми полицейските служители и да предадат намерената вещ.“, каза Иван Лазаров – кмет на Вършец.

Той подари на Валентин и Максимилиян по една раница за училище и блутут колонка. Градоначалникът благодари на родителите на децата за доброто семейно възпитание и високите морални ценности, които Валентин и Максимилиян притежават .

Двете момчета се срещнаха и с директорът на ОДМВР Монтана ст. комисар Пламен Томов. В присъствието на състава на районното  управление им благодари сърдечно за честната им постъпка.

Като знак на признателност за проявената морална постъпка той им връчи благодарствени писма, в които се посочва, че поведението им е пример за подражание за хората от всички възрасти.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.


Реклама