Ало измамник поиска 50 хиляди лева от жена в Монтана

Жената обещала да съдейства за залавянето на измамника, представил се за доктор, и му казала, че разполага с 2 000 лв.

На 15.08.2019 г. 76-годишна жителка на областния град съобщила в полицията в Монтана, че предишния ден в ранния следобед е станала жертва на телефонна измама.

Непознат позвънил на домашния й телефон, а впоследствие и на дадения от нея мобилен, представил се за служител на МВР и поискал съдействие за залавяне на телефонни измамници.

Последвало друго обаждане от мъж, представил се за доктор, който съобщил, че дъщеря й е претърпяла инцидент, като за лечение е необходима сумата от 50 000 лева.

Възрастната жена прекъснала връзката, като казала, че не разполага с пари. Малко по-късно отново й се обадил мнимият полицейски служител. Жената обещала да съдейства за залавянето на измамника, представил се за доктор, и му казала, че разполага с 2 000 лв.

Започнала да изпълнява инструкциите му – сложила сумата в плик и в хладилника си и след това отново по негово нареждане занесла парите на ул. „Хан Аспарух“ в гр. Монтана, в близост до банка, и ги оставила до кутия за газ.

По-късно пенсионерката се свързала с дъщеря си и разбрала, че е станала обект на измама. От потърпевшата са снети обяснения в РУ Монтана. По случая е образувано досъдебно производство.

За още новини, снимки и видео ни последвайте на нашата facebook страница.