Баба от Долно Белотинци едва не изгоря жива при опит да загаси пожар до къща си

Баба от Долно Белотинци едва не изгоря жива при опит да загаси пожар до къща си е със сериозни изгаряния при опит да загаси пожар до къща си

На 22.08.2019 г. в  11,58 ч. в РДПБЗН Монтана е получено съобщение за пожар на суха тревна растителност в близост до къща и блок със слънчоглед в с. Долно Белотинци, общ. Монтана, собственост на 81-годишна жителка.

На местопроизшествието е изпратен екип на РСПБЗН Монтана от 3-ма служтели с един противопожарен автомобил. Пожарът е ликвидиран в 13,05 ч. Огънят е унищожил 3 дка сухи треви.

81-годишната собственичка на имота е палила суха трева, за да разчисти. Тя се е опитвала да загаси огъня и е паднала, при което е получила сериозни изгаряния по цялото тяло.

Траспортирана е с линейка до ЦСМП Монтана, където са обработили раните й и от там е преместена в операционна зала на МБАЛ. В близост до тревната растителност, която е засегната от огъня, е бил паркиран зърнокомбайн, собственост на друг жител.

Той е бил преместен от собственика точно преди да бъде обхванат от огъня. Огнеборците са предотвратили изгарянето на друга селскостопанска техника и къщата на възрастната жена.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.

Реклама