ФК „Атлетико“ посреща ФК „Риал“ за първата в историята на северозапада футболна среща между жени

ФК

На 25.08.2019г. от 11:00 ч. на Стадион „Кипровец“ гр. Чипровци, ще се изиграе приятелска среща между женски формации.

Женският отбор на ФК „Атлетико“ гр. Монтана посреща ФК „Риал“ с. Ковачевци в среща по стандартните правила на футбола. До сега в северозапада не е имало женски отбор играл мач 90 мин. на игрище със стандартни размери.

ФК „Риал“ от 2017 са редовни участници в държавното женско първенство от 2017 година. През сезон 2018/2019 завършват сезона на 9-то място. Също така отбора на „Риал“ е участник в надпреварата за купата на България при жените. Отбор с не малък опит.

ФК „Атлетико“ макар и до момента да не е участвал с отбор жени в държавното женско първенство, от създаването си подготвя женски състав с който през сезон 2016/2017 стартира доста добре. Към днешна дата около 20 момичета се готвят за момента в който отбор от севетозапада ще представя региона на най-високото ниво на женският футбол в България.

На 25.08.2019 г. макар и с някои липсващи основни футболистки играещи на ключови позиции, състава на „Атлетико“ ще излезе да премери сили и да си свери часовника.

Благодарение на кмета на гр. Чипровци – Пламен Петров, двата отбора ще се насладят на страхотната база в балканското градче.

Тази година ръководството се надява отборите девойки до 13, 15 и 17 години да бъдат включени в турнирите. Освен това, заявката за участие в Държавното женско първенство е разгледана от Аматьорска Футболна Лига и Комисията по Женски Футбол към БФС, като остават да се изчистят някои дребни детайла за да стане факт и първият женски отбор по футбол от северозапада да може да участва на най-високото ниво на женският футбол в страната ни.

От клуба се надяваме дори и при негативен резултат, с контролната среща да мотивираме момичетата да се развиват в този спорт, да покажем на обществото в северозапада, че можем да развием успешен отбор жени и в този спорт, като разхода е в пъти по-малък отколко за друг отборен спорт!

ФК „Атлетико“ ще представи новата си екипиривка осигурена от „Ефбет“.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.