На какво ще заложат момичетата от „Монтана 2003“ през новия сезон

На какво ще заложат момичетата от „Монтана 2003“ през новия сезон

Нов динамичен сезон за Купата на България по баскетбол очаква момичетата от „Монтана 2003“. Любимките на публиката от северозападния град са носителки на титлата вече две поредни години и всички фенове се питат дали баскетболният отбор ще успее да повтори огромния успех и тази година.

Тимът на победителките от „Монтана 2003“ започна подготовката си за новия сезон в края на август. Отборът стартира тазгодишното издание на турнира с известни резерви около бъдещото си представяне. Причината за това е фактът, че от състава отсъстват редица знакови имена, които са имали важен принос за постиженията през последните сезони.

С „Мнонтана 2003“ се сбогува любимката на публиката Цуми Шаренкапова. Състезателката, която нееднократно е избирана за най-резултатен играч в мачовете на „Монтана“, се омъжи и избра да се отдаде на личния си живот. От тима вече не са част и Мария Желязкова, Дебора Филипова, Олга Добровина и Преслава Колева.

Въпреки това обаче момичетата на Стефан Михайлов не униват и гледат с надежда към поредния трофей. Беше оповестено, че тимът е успял да привлече доста ценни млади кадри в състава си. Става въпрос за Евгения Нацкина и за близначките – Анна-Мария Коляндрова и Мария-Магдалена Коляндрова.

Нацкина идва от старозагорския „Локомотив“. От портала за букмейкърски ревюта и анализи SILENTBET припомнят, че през изминалия сезон представянето на „Локомотив – Стара Загора“ бе по-скоро неубедително, но играта на Нацкина се отличаваше. 21-годишната състезателка играе като крило и през пролетта на 2015 г., заедно с отбора си „Шампион 2006“ стана шампион на Държавното първенство за девойки. Тогава Жени бе избрана за най-полезен състезател на турнира.

Близначките Коляндрови, които също влизат в редиците на отбора, вероятно ще се грижат за разиграванията в центъра и за атаките на „Монтана 2003“. Момичетата са на 21 г. и се завръщат в България, след като понатрупаха опит в Дания.

Ново попълнение в редиците на шампионите от Монтана са и двете най-обещаващи надежди от младите редици на клуба. Това са Йоана Иванова и Габриела Александрова, която не се включи в първите тренировки на тима, защото се възстановява от контузия.

В най-скоро време се очаква отборът да се събере за занимания в пълен състав. До края на август „Монтана 2003“ трябва да бъде подсилен и от още две опитни имена. Това са Матея Тавич и Тина Требец. Тавич е от Босна и Херцеговина. Тя играе като гард и последно бе в редиците на румънския отбор „Сату Маре“. Тина Требец пък играе като център и идва от френския „Монпелие“.

Като цяло, кадрите, с които тимът започва сезона, са доста обещаващи. Екипът включва както млади надежди, така и опитни състезатели. Задачата на Стефан Михайлов обаче съвсем няма да бъде лесна. Той трябва да се постарае да създаде колективна атмосфера сред момичетата, така че да интегрира успешно новите попълнения. Състезателките на „Монтана 2003“ неведнъж са посочвали, че основната причина за успехите им е здравият отборен дух. Сега всички фенове на клуба стискат палци и се надяват обновеният състав да се сработи така успешно, както миналогодишния екип.

Първите срещи на „Монтана 2003“ са през септември. Това ще бъдат контроли с отбори от Сърбия и Румъния. За есента двукратният шампион има покани за турнири в Гърция и Турция.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.

Реклама