Какво се случва през последните години с футбола в град Монтана?

Какво се случва през последните години с футбола в град Монтана?

От 2017 година до сега футболът в Монтана премина през различни моменти. Как това се отрази цялостно и какво е влиянието на събитията, случили се през последните години във футболния живот в града, предстои да разгледаме и обсъдим.

Защо това е важно?

Настоящите успехи или провали са резултат от състоянието на отбора към даден момент. За да се стигне до там обаче, често пъти важно влияние имат и миналите събития, начин на подготовка и други компоненти, включени при подготовката за дадена среща между два отбора.

Да анализираме какво е състоянието на даден спорт е задача, която е добре да бъде повтаряна периодично, защото не е константа. Освен всичко останало, спортът е от изключително значение за развитието на даден регион. В случая разглеждаме футбола, тъй като както всички знаем, това е най-популярната игра не само у нас, но и по цял свят.

Ситуацията с футбола в северозапада, а и като цяло със спорта там, не е от най-позитивните, за съжаление. Ако се спрем в частност за Монтана, в града има регистрирани 13 на брой спортни клуба, като само един от тях е свързан с футбола и това е ФК “Монтана”. Клубът е създаден още през далечната 1947 година, а към днешна дата той е част от Втора професионална футболна лига.

Хронология

2017 година не беше годината на ФК “Монтана”. Всички запалянковци с горчивина си спомнят за загубата на клуба от Ботев Пловдив с 7:1. Това беше тежък удар за тогавашния треньор на отбора и той подаде оставка, която беше отхвърлена от клуба. Малко след това, в среща с отбора на Славия, монтанският тийм загуби с 3:4 и това подтикна Атанас Джамбазки да подаде за втори път оставката си. Този път тя беше приета и треньорският пост беше освободен.

Последваха преговори и размишляване върху въпроса кой е подходящ, за да поеме отбора в свои ръце и да го изведе от мрачната серия, в която бе попаднал. Заключението до което се стигна беше футболният клуб да се поеме от Атанас Атанасов, който успя още в първата среща да изведе тийма към победа, когато Монтана се изправи отново пред противниците си от Ботев Пловдив и победи с резултат 2:1. Последваха футболни двубои, част от които завършват с успех, а други – не и така клубът вариараше през цялата 2018 година.

През март 2019 г. футболният състав на Монтана отново остава без треньор. На поста бе Ферарио Спасов, който подаде оставка след загуба с 1:2 от Добруджа, а отборът беше под негово ръководство от 28.08.2017 година.

Към момента, от старта на летния сезон, от 19.06.2019 г., ФК “Монтана” е поверен на Владимир Иванов, който има отговорната задача да поведе отбора, участник във Втора професионална футболна лига.

Оттук нататък накъде?

Различни са посоките, които местните анализатори прогнозират. Спортът като цяло е трудно предвидим и без помощта на експертни и опитни партньори, надали би могло да се каже какво следва. Ако се интересувате от футбол или други типове спорт, бихте могли да посетите сайта https://betenemy.com/, където ще намерите професионално изготвени ревюта, обосновани прогнози, подробни статистики, ръководства и стратегии. Всички те биха ви помогнали, ако сте почитатели на спорта.

Монтана е град с дълга и интересна история. Макар и не особено голям, той дава на българския спорт едни от спортистите, с които се гордеем и до сега, като например Стилиян Петров, който е избран за футболист номер едно на България за 2003 година, но остава в сърцата на почитателите и до ден днешен. Някои прогнозират, че щом ФК “Монтана” е успял да стигне до Втора лига, нищо чудно след някоя и друга година да се впише в редиците на първенците от Efbet лига. Не бихме могли да го наречем невъзможно, защото с достатъчно труд и усилия, насочени в правилната посока, това е абсолютно постижимо. Факт е обаче, че конкуренцията сред останалите отбори също е голяма и монтанци трябва да се задържат с един постоянен треньор, който да съумее да изгради успешна стратегия, която да изтласка отбора към челните места.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.

Реклама