В Берковица започва турнир по ръгби в памет на легендарен треньор

В Берковица започва турнир по ръгби в памет на легендарен треньор

Тазгодишното издание на международният турнир по ръгби “Димитър Гаврилов – Тренера” ще се проведе на 7-ми септември 2019 г. И тази година българските отбори ще се борят за още една купа, а именно Купа България – Ръгби 7. Заявка за участие са дали всички водещи отбори от родното първенство, което ще гарантира високото ниво на срещите.

Турнирът по ръгби “Димитър Гаврилов – Тренера” се провежда в памет на преждевременно напусналия ни легендарен треньор на “Балкански котки” Димитър Генков Гаврилов по-известен в град Берковица като “Тренера”. След неговата кончина ръгби общността в града се обединява около идеята да почитаме паметта на човека отдал живота си на любимия спорт с турнир по ръгби. От 2010 г. ръгби клуб “Балкански котки” кани отбори от цялата страна и чужбина за участие в ежегодния турнир.

Олимпийската версия на Ръгби, която ще се играе на турнира, е с отбори по седем човека, играе се на високо темпо и скорост, а есетата са чести и атрактивни.

Ръководството на ръгби клуб “Балкански котки” е поканило за участие много отбори от Сърбия, Румъния, Гърция и Турция и очаква скоро техните отговори.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.