Осем души остават в болница след вчерашната катастрофа с автобус на „Монтана АТ“

Ранените при катастрофата с автобус на "Хемус" - без опасност за живота. Най-сериозно е състоянието на шофьора, който е с два счупени крака

Осем души остават в болница след вчерашната катастрофа с автобус на
Снимка: БТВ

Без опасност за живота остават ранените при катастрофата с автобус, станала на автомагистрала „Хемус“ в неделя. От всички 8 пострадали най-тежко е състоянието на шофьора на автобуса, който е с два счупени крака.

В болница остава и жена със сериозни травми по лицето. Останалите пътници в автобуса са транспортирани с шест линейки в три столични болници. Разминали са се само с порезни рани от счупените стъкла и други по-леки наранявания.

„Прегледани са 8 пациенти, двама от тях – в ИСУЛ. Те са освободени за домашно лечение поради леките им наранявания. В „Света Анна“ са настанени шофьорът, на когото му предстои оперативно лечение, както и жена на 48 години с лицево-челюстна травма. В „Пирогов“ са прегледани четирима от пътниците. Трима са освободени след обратка на леки рани. Четвъртият пациент е жена със счупване на носни кости. Днес й предстои операция“, каза за NOVA проф. д-р Асен Балтов, изпълнителен директор на „Пирогов”.

Сблъсъкът стана на 20-ия километър на „Хемус“ в посока Ботевград. По първоначални данни шофьорът на автобуса застигнал тир и го блъснал отзад. 

От полицията работят по версия за грешка от страна на водача на рейса, както и за трети, неизвестен засега шофьор, който е засякъл превозното средство.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.