Изложба за деца подреди историческият музей в Монтана

Изложба за деца подреди историческият музей в Монтана

„Детски свят” е озаглавена новата временна изложба на Регионалния исторически музей в Монтана. Тя е подредена в Експозиционната зала на ул.“Граф Игнатиев“ 3.

Посетителите могат да видят различни типове кукли, плюшени играчки, илюстровани детски списания и книжки. Ще имат възможност да видят още кой ще излезе победител в предложените познавателни игри на историческа тематика, да се скрият зад маска или да изслушат българска народна приказка в електронна версия.

Могат да се върнат в красивия или вече безвъзвратно отминал „детски свят“ като разгледат още веднъж илюстрованите истории на „Хензел и Гретел“, „Трите котета“, „Джак и бобеното зърно“, „Гъливер в страната на лилипутите“ и много, много други.

За спомен, всеки посетител ще получи текста на известна детска броилка или малка картичка за оцветяване.

Експонатите в поредната временна изложба са предоставени от Аксения Горанова, Евгения Ценова, Елеонора Ангелова, Иван Георгиев, Мариана Христова, Нели Василева.

Музейният екип искрено се надява, че посещението на временната изложба „Детски свят“ ще донесе приятни и полезни мигове не само на децата, а и на „детето във всички нас“ – порастналите възрастни.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.