Приключва обновяването на най-натоварената индустриална улица в Монтана

Приключва обновяването на най-натоварената индустриална улица в Монтана

До края на септември ще приключи ремонтът на улица „Индустриална” в Монтана, определян като едно от предизвикателствата на строителния сезон.

В момента се преасфалтират подходите на перпендикулярните улици към него. „Около 3 милиона и 100 хиляди лева са инвестирани в основния ремонт на най-натоварената улица в индустриалната зона.“, каза кметът Златко Живков, който направи инспекция на ремонта.

Улицата е разположена успоредно на ж-п линията преминаваща през Монтана.

Общината със собствени средства е почистила терените между пътното платно и ж-п линията, които са собственост на националната компания Железопътна инфраструктура”. В района работят най-големите производствени и складови фирми в града. В края на улицата са  двата завода на фирма МОНБАТ, където  ще бъде отворен прелез.

Средствата за неговото построяване са събрани от дарителска кампания, инициирана от кмета Живков. Очаква се с отварянето на прелеза да бъде намален трафикът от товарни и леки автомобили, които сега преминават през града, за да стигнат до промишлената зона.

Другата улица, която се ремонтира благодарение на най-големия дарител на Монтана е улица „Извора”. Емигриралият през комунистическо време българин Кирил Маринов, родом от село Винище е  дарил  320 хиляди лева.

Те ще бъдат инвестирани в изграждане на пешеходна зона в района на историческото място  около което е зароден градът преди хилядолетия, и в преасфалтиране на улицата до площад „Славейков”, обясни кметът Живков.  Ремонтът на улицата трябва да приключи до октомври.

За още новини, снимки и видео ни последвайте на нашата facebook страница.