Петима ще се борят за кметския стол на Монтана

Петима ще се борят за кметския стол на Монтана

Петима души влизат в битката за кмет на Монтана. Те вече са се регистрирали в Общинската избирателна комисия. Крайният срок за подаване на документи е днес, до 17 часа. Ето ги и тях:

Златко Живков

Златко Живков Златко Живков е регистриран от местна коалиция съставена от партиите СДС/ГЕРБ,БНД,ВМРО-БНД и ЗНС. С него върви и листа с 33-ма кандидати за общински съветници. Регистрирани са и 10-те кандидати за кметове на селата в общината, в които живеят над 350 души и ще избират пряко кмет.

Илия Илиев

Илия Илиев Илия Илиев е кандидът за кмет коалиция „БСП за България“. Те са регистрирали и листа от 33 кандидат-общински съветници, както и кметове за всичките 10 села в община Монтана.

Любомир Иванов

Любомир Иванов Любомир Иванов е издигнат за кмет от коалиция съставена от „ВОЛЯ /Земеделски съюз „Александър Стамболийски”. Досега той беше общински съветник. Листата им с кандидат-съветници е от 14 души.

Николай Николов

Николай Николов Николай Николов ще е кандидатът за кмет на Монтана от НФСБ. Партията на Валери Симеонов издига и кандидат за кмет на най-голямото село в общината – Габровница, както и съветническа листа от петима души.

Митко Стоянов

Стоян Стоянов Митко Стоянов е издигнат от Коалиция „Ние, гражданите”. Той е бивш служител в МВР и е водач на листата за общински съветници на партията.

„АТАКА” също влиза в битката, но само за съветници. Партията регистрира листа от 11 кандидати, водач е настоящият зам. областен управител Цветко Цветков. „АТАКА” издига и кандидат за кмет на Д-р Йосифово, това е Николай Христов.

Съветническа листа регистрира и ДПС.

Валери Спасов ще се бори като независим кандидат за общинския сътветник, издигнат от инициативен комитет.

За още новини, снимки и видео посетете за нашата facebook страница.