Пчели – роботи се разхождат в монтанската библиотека (СНИМКИ)

Пчели - роботи се разхождат в монтанската библиотека

Шест броя роботи „Пчела” получи РБ „Гео Милев“ – гр. Монтана. Дарението е по проект „Генерация Код“ на Фондация „Глобални библиотеки-България“.

Пчелите – роботи  са наречени  Blue-Boot  и  Bee-Bot и пpeдcтaвлявaт зaбaвнa и пpивлeĸaтeлнa poбoтизиpaнa игpaчĸa. Те мoгaт дa бъдaт пpoгpaмиpaни тaĸa, чe  дa изпълняват команди и по зададен маршрут  да се пpидвижвaт  дo oпpeдeлeна цeл.  Роботчетата се движат върху цветни подложки с paзчepтaнa мpeжa oт ĸвaдpaчeтa, в които са нарисувани букви, цифри, фигури, животни, растения и др. Играта е предназначена за деца от 3 до 7 години.

РБ „Гео Милев“ е една от 15-те библиотеки в страната, които  през 2018 г. получиха и 10 роботчета „Финч”,  също дарение от посолството на САЩ, както и финансиране за обучение на целева група деца с афинитет към програмирането и желание да работят с тези роботи.

С помощта на специалисти от библиотеката десетки ученици от Монтана  и региона  усъвършенстваха дигиталните си умения и научиха как да осъществяват идеи си с помощта на програмирането.

Пчелите Blue-Boot  и  Bee-Bot са нова възможност за децата да се запознаят с новите технологии по забавен начин.

За още новини, снимки и видео ни последвайте на нашата facebook страница.