24 годишен ломчанин се опита да преметне германската полиция

Присъда от една година затвор условно на млад мъж за фалшива шофьорска книжка

Глобиха със 100 лева за хулиганство 80 годишен мъж от Берковица

Районният съд –Лом одобри постигнатото споразумение между представител на Районна прокуратура – Лом и защитата на подсъдимия Ц. К. Ц. за наказание „Една година лишаване от свобода“  условно за използване на документ с преправено съдържание. 24 годишният Ц. К. Ц. – безработен, с основно образование и неосъждан е бил спрян на 2 януари 2018 г. от полицейски служители в град Хаген, Германия.

При направената проверка комисарите от германската полиция установили, че водачът  представил фалшифициран документ за правоуправление на МПС.

Проверката на шофьорската книжка в България показала, че документът е бил издаден от ОД МВР- Ловеч на името на К. Р. Ч.  но след преправяне, с промяна на лични данни на лицето и неговата снимка върху оригиналната заготовка,  му е придаден вид, че е издаден на Ц. К. Ц. 

Според одобреното от съда споразумение  на подсъдимия с прокуратурата Ц. К. Ц. е осъден на „Една година лишаване от свобода“ като изпълнението на наказанието се отлага за срок от три години от влизане на определението в законна сила. 

Ц. К. Ц. трябва да плати и направените в хода на досъдебното производство разноски от 559.00 лева /петстотин петдесет и девет лв./. Определението е окончателно и не подлежи на жалба или протест.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.