Окончателно! Това са кандидатите за кметове на общини в цялата област

Окончателно! Това са кандидатите за кметове на общини в цялата област

Шестима са кандидатите за кмет в община Монтана. Това са Златко Живков – той е регистриран от местна коалиция съставена от партиите СДС/ГЕРБ,БНД,ВМРО-БНД и ЗНС. Илия Илиев е кандидът за кмет на коалиция „БСП за България“. Любомир Иванов е издигнат за кмет от коалиция съставена от „ВОЛЯ /Земеделски съюз „Александър Стамболийски”. Николай Николов ще е кандидатът за кмет на Монтана от НФСБ. Митко Стоянов е издигнат от Коалиция „Ние, гражданите” и Найден Найденов от ПП „Възраждане”.

В Община Вършец кандидатът на ГЕРБ е настоящият кмет Иван Лазаров. БСП за България издигна юристката Латинка Симова. Митко Тимчев е кандидатът за кмет на политическа партия МИР. Свещеник Любомир Първанов е кандидатурата на Българска нова демокрация. Кандидат за кмет е и Благовест Христов от партия ВОЛЯ.

В Община Чипровци Пламен Петков получи подкрепата на ГЕРБ за втори кметски мандат. Срещу него БСП за България издига кметицата на село Белимел Йорданка Тодорова. Третият кандидат за кметския пост е Ангел Ангелов от „Новото време“.

В Община Лом ГЕРБ залага на уролога д-р Георги Гаврилов. Кандидатът на БСП за България е Десислава Александрова, директор на СУ „Димитър Маринов“. Икономистът Венета Йорданова е номинацията на „Демократична България-Обединение“, а Иван Александров е изборът на Българската социалдемократическа партия.

Четирима са кандидатите за кмет на Община Берковица. Обединена Социалдемокрация подкрепи за още един мандат настоящия кмет Милчо Доцов. Бившата кметица Димитранка Каменова е кандидатът на ГЕРБ. Директорът на ЦНСТ Мадлена Борисова влиза в предизборната надпревара с подкрепата на коалиция „Ние, Гражданите“. Бившият директор на полицията в Монтана Иван Ташков се регистрира като независим кандидат.

Досегашният кмет на Община Бойчиновци Светлин Сретениев се кандидатира за трети мандат от ПП „Българска нова демокрация“. ГЕРБ издигна Мария Димитрова. БСП подкрепя Петя Първанова. Останалите кандидати за кметския пост са Деян Георгиев- НДСВ (ДПС, Новото време), Славей Костодинов – ПП Съюз на свободните демократи и Роза Николова- коалиция „Ние, Гражданите“.

Кметът на Община Брусарци Наташа Младенова е номинирана от ГЕРБ за още един мандат. БСП за България заложи на дългогодишният кмет село Дондуково Румен Савов за претендент за общински ръководител. Евстати Младенов е кандидатът на „Ние, Гражданите“.

Петима влизат в кметската надпревара в община Вълчедръм. Настоящият кмет Иван Барзин е кандидатурата на Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“. Илиян Лашков е подкрепен от ВМРО-БНД. Останалите претенденти за поста са Петър Петров- ДПС (НДСВ), Красимир Бенковски- Новото време и Сашо Бункин- ВОЛЯ.

В Община Георги Дамяново  ГЕРБ издигна зам.-областния управител на Монтана Нина Петкова. БСП за България заложи на общинския съветник и председател на местната структура на левицата Светослав Илиев. Иван Иванов е кандидатът на НФСБ, а Филип Борисов- на местна коалиция „Българска нова демокрация“.

Кметът на Община Медковец Венцислав Куткудейски се кандидатира за осми пореден мандат от „БСП за България“. ГЕРБ издигна за свой кандидат Тодор Тосков, частен земеделски предприемач. В предизборната битка се впуска и кандидатът на „Движение 21“, семейният лекар д-р Евгени Антонов.

Класическа ще е предизборната битка в Община Якимово. ГЕРБ издигна за още един мандат сегашния кмет Георги Георгиев, а БСП за България- Петър Антимов.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.