Монтана спечели Суперкупата за трети пореден път

Монтана спечели Суперкупата за трети пореден път
Снимка: https://basketball.bg

Баскетболистките на Монтана спечелиха Суперкупата на България при жените. В столичната зала ”Универсиада” момичетата на треньора Стефан Михайлов победиха със 70:64 точки Берое /Стара Загора/. Това е третият пореден трофей за Монтана.

Монтанчанки влязоха много уверено в срещата, като започна със серия от 7:0. Берое успя да вкара кош в последната минута на първата четвърт. През втората нещата се обърнаха. Старозагорчани тръгнаха с 14:0. Евгения Нацкина от Монтана получи на два пъти неспортсменско нарушение и напусна терена с дисквалификация. Берое се възползва от ситуацията и изравни – 19:19.

Монтанчанки запазиха хладнокръвие и на почивката водеха с 9 точки – 33:24.

След подновяването на играта старозагорчанки намалиха изоставането си на 1 точка. С аргесия и резултатна стрелба Монтана се откъсна напред, до 11 точки в края на третата четвърт. До сирената Берое се опита да направи обрат, но не успя и загуби.

Радостина Димитрова бе най-резултатна за Монтана с 19 точки, а Димана Макариева добави 12 точки. Гергана Иванова вкара 11 за Берое, Радослава Бъчварова, Виолина Кочева и Теодора Динева добавиха по 10.

Президентът на федерацията по баскетбол Георги Глушков връчи Суперкупата на Монтана. Радостина Димитрова бе обявена за MVP на срещата.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.

ИЗТОЧНИКБГ Баскетбол