Нова измама! Жена иска пари за почистване на водомери

Временно преустановяват отчитането на водомерите в Монтана

Жители на Монтана са пострадали от нов вид измама – жена се е представила за служител на ВиК и им поискала пари за почистване на водомера, съобщиха от полицията.

Случката се е разиграла на 01.10.2019 г. около 10,30 ч. на бул. „Св. Климент Охридски“ в жилищна кооперация. На вратата на единия от апартаментите, обитаван от мъж на 46 г. и жена на 66 г., позвънила жена, която се представила за служител на ВиК. По данни на потърпевшите, мнимата служителка направила инспекция на водомера и заявила, че има необходимост от почистване.Тя е поискала заплащане и предоставила книга, в която да се подписват срещу извършените услуги. 66-годишната жена заплатила за „услугата” 10 лв.

Мнимата служителка опитала да повтори още веднъж измамата в същатата кооперация. 79-годишен жител и 78-годишната му съпруга били посетени от въпросната „служителка”, която огледала водомера им и поискала 10 лв, като накарала мъжа да се подпише в същата книга.

Когато той поискал да види за какво точно се подписва, жената направила опит да избяга. Мъжът се опитал да я спре, като я задържи за връхната дреха, но тя се отскубнала и избягала в неизвестна посока. В борбата обаче изпуснала чантата си с лични вещи и документи на името на 41-годишна софийска жителка.

По случая е образувано досъдебно производство.

За още новини, снимки и видео ни последвайте на нашата facebook страница.