Мъж пребил жена след катастрофа в Монтана отива на съд (СНИМКА)

На съд за нанесен побой на жена след ПТП в гр. Монтана

Мъж пребил жена след катастрофа в Монтана отива на съд
Архив: "Монтана 24"

Районна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Е.В. за извършено от него престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

Сутринта на 18.05.2017 г. обвиняемият В. управлявал лекия си автомобил „Мазда“ в гр. Монтана. Около 09:30 ч. той се движел в района на прелеза, на т. нар. „Черен мост“. Водачът подал светлинен сигнал и се престроил, за да завие надясно по бул. „Христо Ботев“, по посока на Автогара Монтана.

В този момент МПС на обвиняемия било закачено от друга кола марка „Сеат“, управляна от О.Т. След възникналото ПТП жената продължила да шофира по бул. „Хаджи Димитър“. След нея потеглил и обвиняемия В.

О.Т. решила да отбие и да спре своя автомобил в близост до мястото на сблъсъка по улица „Хаджи Димитър“ – посока Общинския пазар в гр. Монтана, след което излязла от него. Обвиняемият също спрял и я приближил. Между двамата възникнал спор относно причината за случилото се.

Е.В. се ядосал и ударил жената с ръка в областта на лицето. След това я хванал за косата и продължил побоя. Пострадалата започнала да вика за помощ. Обвиняемият й нанесъл удар с коляно в областта на носа.

Свидетели на случващото се станали работещи наоколо хора, които подали сигнал на телефон 112. Лицето на жената било окървавено, от устната й потекла кръв. Един от присъстващите на място успял да спре агресивния мъж.

О.Т. постъпила в хирургично отделение при МБАЛ гр. Монтана. От изготвената в хода на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че пострадалата получила кръвонасядане на горен ляв клепач. Уврежданията причинили на жената болка и страдание.

Разпитан по досъдебното производство, Е.В. се признава за виновен и изразява съжаление за случилото се.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

За още новини, снимки и видео ни последвайте на нашата facebook страница.