Дарители подкрепиха Златко Живков за третия прелез в Монтана

Дарители подкрепиха Златко Живков за третия прелез в Монтана

Отворен е третият прелез на улица Индустриална. Кметът Златко Живков, който се кандидатира за шести мандат, заедно с кандидат-съветници от листата на коалицията СДС/ ГЕРБ, БНД, ВМРО-БНД и ЗНС/ представиха пред журналисти свършената работа през последните месеци.

Прелезът e съществувал до  1999 година.  Закрит от БДЖ по време на рецесията, свиването на разходите и затварянето на повечето  фирми в района.

След 20 години в зоната ситуацията е различна. Тук работят фирми, водещи в отраслите си на национално и световно ниво. По инициатива на Живков бе организирана дарителска акция, чрез която бе финансирано изграждането на съоръжението.

В нея са се включили 10 физически и юридически лица. Цялата инвестиция е в размер на 160 хиляди лева. Възстановяването на прелеза стартира успоредно с ремонта три-километровата улица „Индустриална“. В заводите, складовете и другите предприятия, разположени на нея, са заети над 3000 души.

Те ще могат вече по-лесно и бързо да стигат до работата си, а за големия поток от тежкотоварни автомобили има още един вход в  старата промишлена зона на Монтана. 

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.