Седем месеца пробация за млад бизнесмен нападнал и контузил полицай в Лом

Мъже се сбиха в центъра на село Железна

Районният съд – Лом одобри  постигнатото споразумение между защитата на подсъдимия Г. Г. Г. и  Районна прокуратура  за наказание „пробация“ заради нанесена телесна повреда на полицейски служител.  Г. Г. Г. – със средно образование, управител на дружество в Лом и неосъждан досега, се призна за виновен, че на 8 април 2018  година около 3,45  часа в  Лом, пред нощен клуб „Екс”, умишлено причинил лека телесна повреда на  И. Р. Д. –  младши полицейски инспектор в група Териториална полиция към сектор  „Охранителна полиция” към  Районно управление при Областна дирекция на МВР – Монтана. 

Младият бизнесмен нападнал и ударил няколко пъти инспектора, който пристигнал след  сигнал за скандал в заведението, в който участвал и Г. Г. Г.  Служителят на МВР получил натъртвания /контузии/ със зачервяване в областта на предната повърхност на гръдния кош и на предната повърхност на ляво бедро, представляващо болка и страдания без разстройство на здравето.

Бизнесменът ще изтърпи наказанието „пробация“ със задължителна регистрация на настоящ адрес с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично за срок от седем месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за седем месеца. 

Подсъдимият трябва и да заплати по сметка на ОД на МВР – София, направените по делото 70 лева разноски  за съдебна експертиза, както и по 5лева държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

Определението е окончателно и не подлежи на жалба или протест.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.