Разбиха незаконна печатница за шофьорски книжки в Лом

Разбиха незаконна печатница за шофьорски книжки в Лом
Снимката е илюстративна

На 15.10.2019 г. около 10,40 ч. е получен сигнал в група „Противодействие на икономическата престъпност” в РУ Лом за използване и разпространение на неистински шофьорски книжки.

Информацията била, че на тях е придаден вид, че са издадени от властите на Украйна или Молдова. При проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е придобита информация, че 28-годишен местен жител разпространява фалшивите шофьорски книжки и участва в изготвянето им, като предварително заснема „кандидати“ и срещу суми от 500 до 1000 лв извършва доставка на неистинските документи.

Извършени са процесуално-следствени действия – претърсване, обиск и изземване в дома на 28-годишния, при които е намерено и иззето свидетелство за управление на МПС, издадено от Република Чехия. По случая е образувано досъдебно производство.

Отново на 15.10.2019 г. около 09,40 ч. след сигнал за използване на неистинска шофьорска книжка е извършена специализирана проверка на ул. „Пристанищна“ в крайдунавския град на лек автомобил „Ауди А4” с монтанска регистрация, с 34-годишен водач от гр. Лом.

При проверката водачът е представил шофьорска книжка, издадена от властите на Украйна, за която са установени признаци, че е неистинска. По случая е образувана преписка в РУ Лом.