Ансамбъл „Пъстрина“ с награди от Румъния

Ансамбъл „Пъстрина“ с награди от Румъния

Безспорни са успехите на Представителен танцов ансамбъл „Пъстрина“ към НЧ „Разум 1883“. Още в началото на новия творчески сезон ансамбълът завоюва диплома, медал и купа от 15-ия Международен фолклорен фестивал в град Бреаза, Румъния.

Събитието се състоя от 12 до 14 октомври. Възпитаниците с художествен ръководител Първан Първанов представиха България и Монтана на открита сцена пред многобройна публика в северната ни съседка.

С родното танцово изкуство те се включиха в празника на града, а от страната домакин участваха около 15 групи. Сцената бе разтърсена от танци, носещи красотата на българския, румънския, гръцкия и дори немския фолклор – с таланти от град Брашов, които се определят като немци. Облеклото и музиката на румънските танцьори досущ наподобява традициите в немската култура, поясни г-н Първанов.

В празничното събитие „Пъстрина“ танцува под звуците на гласовит народен певец. Не закъсня и импровизация на „Переницата“, популярно румънско хоро, което нашите млади таланти умело пресъздадоха. Публиката ги изпрати с бурни и продължителни аплодисменти, сподели още техният ръководител.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.