Обвиняем за грабеж е под „домашен арест“ с електроннна гривна

Обвиняем за грабеж е под „домашен арест“ с електроннна гривна

Окръжният съд – Монтана остави под домашен арест 22 годишен младеж, обвинен в грабеж, като е поставен и под наблюдение с електронна гривна.

На 3 юни 2019 г. Б. П. Т.  отнел в Монтана 200 лева от К. Б. Г. от Лом като употребил сила, а деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след подобен грабеж извършен преди време от него.

Мярката за неотклонение „домашен арест“ е взета на Б. П. Т. с определение на Софийския апелативен съд  от 11 юли 2019 г., срещу него е образувано досъдебно производство и му е поставена електронна гривна за проследяване на движението му.  Обвиняемият е поискал от съда мярката му „домашен арест“ да бъде изменена в „подписка“ с мотива, че трябва да работи, за да има доходи и да помага на болния си баща и на семейството си. След съвещание съдът реши, че няма изменение на обстоятелствата, което да налага промяна  на мярката “домашен арест“.

Обвиняемият Б. Т.  е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление, осъждан е четири пъти, като две от осъжданията му са „лишаване от свобода“  и , има опасност да се укрие и извърши ново престъпление, обявиха магистратите. Затова съдът обяви искането за промяна на мярката за неотклонение за неоснователно и го  остави без уважение.

Определението може да бъде обжалвано и протестирано в тридневен срок пред Софийски апелативен съд.

За да се яви Б. П. Т. на делото, със заповед на началника на Областната служба за изпълнение на наказанията – Плевен  временно бе преустановено електронното му наблюдение.

За още новини, снимки и видео ни последвайте на нашата facebook страница.