98 нарушения при акция на Тиспол в област Монтана

1 188 санкции на шофьори са наложени за половин месец в област Монтана

54 товарни автомобили и 13 автобуса са проверени при едноседмична акция на “Тиспол” в област Монтана. Проверките са извършени в седмицата 14-20 октомври на територията на всички държави-членки на европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL.  

На територията на област Монтана са установени 98 нарушения при контрола на товарните автомобили – 25 са превишили максимално разрешената скорост, 20 са били с нередовни документи на превозното средство, 11 водачи не са били редовни документите, 10 не са използвали обезопасителни колани, 1 – с неизправни габаритни светлини.

При проверките на товарните автомобили контролнитe органи са установили и 30 други нарушения на ЗДвП. По време на акцията съвместно с Регионална дирекция «Автомобилна администрация» са проверени и 13 автобуса, при което не са установeни законови нарушения.

444 нарушения на Закона за движение по пътищата от водачите на МПС са засекли през същата седмица служителите от Пътна полиция при ОДМВР Монтана.  

Съставени са 227 акта и 162 фиша, като 11 от нарушенията са за употреба на алкохол, 7- за управление без необходимата правоспособност. Заловен е водач да шофира след употреба на наркотични вещества.

Глобени са 15 пешеходци. През седмицата е настъпило 1 ПТП, при които са пострадали 2 граждани.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.