Съдът забрани на обвиняем за убийство да посещава квартал в Монтана

Съдът забрани на обвиняем за убийство да посещава квартал в Монтана

Окръжният съд в Монтана наложи забрана на обвиняем за убийство мъж да посещава  квартал в Монтана, където живее пострадало от престъпление семейство. Мярката за защита е предприета след жалба на пострадалото семейство и по предложение на Окръжна прокуратура.

На  9 октомври 2018 г. 17 годишният Гошо Боянов бе застрелян с ловна пушка в главата в местността „Билото“ край Монтана, където с дядо му  отишли да събират трева и дърва. Дядото – станал свидетел на убийството, посочи като стрелец 38 годишния Г. Р. Р.

Мъжът бе задържан и след извършването на разпити и експертизи бе обвинен в убийство, срещу него бе образувано досъдебно производство, а Апелативен съд – София му взе мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 3000 лева.  

В началото на месец октомври  т. г. М. Б. –  майка на простреляното смъртоносно  момче,  е изпратила до Главния прокурор на Р България жалба срещу Г. Р. Р. Според майката  обвиняемият  обикалял с други мъже квартала и къщата на семейството и се заканвал с жестове на дядото. „Страх ни е да не посегне и на друг човек от семейството. Не смеем да пуснем децата вън от дома, на училище и детска градина“, твърди в жалбата майката и настоява да бъде осигурена защита на семейството й.

След като изслуша показанията на пострадалата жена и на обвиняемия, Окръжният съд наложи забрана на Г. Р. Р. да посещава района на квартал „Огоста“ и улицата, където живее семейството на убития младеж.

Съдът остави без уважение  предложението на прокуратурата да се забрани на обвиняемия да доближава пострадалите, тъй като не се събраха доказателства за отправени от него преки заплахи към тях.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.