Оставиха за постоянно в ареста Баджика заради палежа на гараж (СНИМКА)

Оставиха за постоянно в ареста Баджика заради палежа на гараж

Окръжният съд – Монтана взе най-тежката мярка за неотклонение “Задържане под стража“ на Ц. П. В., с прякор Баджика – обвинен за палеж на автомобил, след който е избухнала експлозия в жилищен блок в Монтана, нанесени са големи щети и е бил застрашен живота на много хора.

Според прокуратурата  от събраните в хода на досъдебното производство доказателства може да се направи обоснован извод, че Ц. П. В.  е извършител на палежа – тежко умишлено престъпление, което  е с висока степен на обществена опасност и е нанесло не само значителни материални щети по автомобила и сградата, но и е застрашило живота на много хора – обитатели на газифицираната кооперация.

Задържаният мъж е многократно осъждан с трайно формиран престъпен начин на живот и, ако бъде оставен на свобода, може да се укрие и извърши друго престъпление, заявиха от прокуратурата.  Според приложената към делото справка за съдимост Ц. П. В. е изтърпял 17 присъди за кражби, грабежи, изнасилвания, побои и посегателство на служител на МВР.

„Не съм извършил това престъпление!“, каза пред съда и Ц. П. В. и поиска по-лека мярка за неотклонение. След като обсъди събраните по досъдебното производство доказателства, съдът обяви, че са налице достатъчно основания, за да се направи категорично обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на деянието. Направената ДНК експертиза на намерените на мястото на палежа кръв и биологични следи напълно съвпадат с профила на Ц. П. В., а записите на камери са установили движението на обвиняемия в района преди палежа, заяви съдията.  

Налице е както обосновано предположение, че Ц. П. В. е извършител на престъплението, за което е обвинен, така и опасността той да се укрие и извърши друго престъпление, обяви съдът и взе мярка за неотклонение  „Задържане под стража“  на Ц. П. В.

Определението може да се обжалва и протестира пред Софийски апелативен съд в тридневен срок.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.