Глобиха със 100 лева за хулиганство 80 годишен мъж от Берковица

Глобиха със 100 лева за хулиганство 80 годишен мъж от Берковица

Районният съд – Берковица  наложи парична глоба за  хулиганска проява на възрастен мъж, вдигнал скандал в магазин за хранителни стоки, нападнал продавачките и счупил бутилки с алкохол.

80 годишният  Г. Б. В. е обвинен, че на 24 октомври  тази година около 11,40 часа влязъл в хранителен магазин в Берковица и  се скарал със служителките Г. С. Д. и М. Ц. М.  Пенсионерът започнал да обижда и псува продавачките, удрял с бастуна си  М. Ц. М. по главата и тялото и я бутнал върху стелаж с алкохол, който паднал  и  няколко бутилки се счупили.

След инцидента свидетелите и нарушителят били отведени в полицията, където дали сведения, а на 80 годишният мъж бил съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство /УБДХ/.

Пред съда нарушителят отрече да е извършвал тези деяния и заяви, че продавачките се заяждали с него и дори го набили с бастуна му, защото едната му завиждала, че „навремето е любил всичките й приятелки“. Според служителките обаче  възрастният мъж извършвал кражби в магазина, заради което го помолили да напусне, но той ги нападнал, обиждал, удрял и заплашвал, че  „синът му е полковник в Монтана и ще дойде да ги убие“.

Съдът намери за безспорно установено, че Г. Б. В. е осъществил действия несъвместими с установените норми за обществен ред и спокойствие и е проявил  явно неуважение към реда и обществото.

„Възрастта му не намалява укоримостта на деянието и окачествяването му като непристойно“, обяви съдът и реши, че за поправянето и превъзпитанието на 80 годишния  мъж е необходимо да се наложи предвиденото в УБДХ административно наказание ”глоба” в размер на 100  лева.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.