Съдът в Лом одобри наказание от осем месеца затвор за кражба на 20 гълъба

Съдът в Лом одобри наказание от осем месеца затвор за кражба на 20 гълъба

Районен съд – Лом одобри споразумение, сключено между защитата на подсъдимият С. В. З. и Районна прокуратура – Лом, според което 38 годишният мъж  е наказан с „Лишаване от свобода“ за кражба на гълъби от елитни породи.

На 23 май 2018 г. в село Долно Церовене, област Монтана,  С. В. З. отнел от владението на К. Г. Ч. осем гълъба вид „Руски”, четири гълъба вид „Пауни“, четири гълъба вид „Скършени” и четири гълъба вид „Пощенски”, на обща стойност 300 лева.

Пред съда подсъдимият, който е безработен и има три влезли в сила присъди досега,  се призна за виновен и се съгласи да му бъде определено наказание от осем месеца затвор, което да изтърпи ефективно, при първоначален „общ режим“.

С. В. З. трябва и да плати по сметка на ОД на МВР – София направените по делото разноски в размер на 67,20 лева  за изготвяне на Съдебно-оценителна експертиза.

Съдът прекрати производството по наказателното дело поради постигнато между страните и одобрено  споразумение. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.