Шофьор блъсна велосипедистка и избяга

Шофьор блъсна велосипедистка и избяга

Шофьор от врачанско блъсна велосипедистка в село Септемврийци и избяга от мястото на инцидента. Случката е станала вчера около 17.30 часа.

46-годишният водач е управлявал лекия си автомобил „Фолксваген Голф” на прав пътен участък в населеното място, движел се е с несъобразена с пътните условия скорост, не е спазил дистанция с попътно движещата се 51-годишна велосипедистка от същото село и я блъснал отзад. Водачът напуснал местопроизшествието без да окаже съдействие на пострадалата и без да изчака органите на КАТ.

На местопроизшествието е извършен оглед и са предприети издирвателни мероприятия на автомобила, който е установен във врачанското с. Софрониево, без водача. На място е извършен оглед на МПС-то от служители на РУ Оряхово и са иззети следи.

46-годишният водач се е явил на местопроизшествието в с. Септемврийци, изпробван е за употреба на алкохол с алкотест, като пробата е отрицателна. Пострадалата велосипедистка е транспортирана до МБАЛ Лом, където е настанена за лечение, без опасност за живота.

На водача са съставени 2 акта, по случая е образувано досъдебно производство.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.