Осъдиха бивш служител на МВР за присвояване на гуми и свещи

Осъдиха бивш служител на МВР за присвояване на гуми и свещи

Районен съд – Монтана одобри споразумение, сключено между Районна прокуратура и защитата на подсъдимия П. И. М,  за наказание от четири месеца затвор условно за извършено от него длъжностно присвояване, за улесняването на което е извършил и друго престъпление.

53 годишният П. И. М. в качеството си на длъжностно лице – завеждащ служба ,,Вещева“  и домакин в сектор „Финансово осигуряване, управление на собствеността и социални дейности“ към отдел „Административен“ при ОД на МВР – Монтана, за периода от 18 август 2016 г. до 10 май 2017 г. в Монтана, в условията на продължаване престъпление извършил пет деяния, които осъществяват един и същ състав на едно и също престъпление – присвоил вещи:

2 броя акумулатори 65Аh, накладки-предни – 1 брой, 4 броя гуми-външни „Бриджстоун“, 1 брой бобина, 4 броя свещи и 1 брой акумулатор 75 Ah на обща стойност 1 176.12  лева, собственост на ОД на МВР-Монтана, връчени и поверени му да ги пази и управлява.

За улесняването на това  престъпление  П. И. М. е извършил и друго престъпление, за което по закон не се предвижда по-тежко наказание – като длъжностно лице съставил официални документи – разходни ведомости, в които удостоверил неверни обстоятелства – че присвоените вещи са използвани за ремонт на служебни автомобили на МВР.  

Пред съда П. И. М. се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумението, според което се наказва с „Лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Причинените имуществени вреди от деянието са изцяло възстановени.  

Подсъдимият е осъден и да заплати направените по делото разноски в размер на 164.22 лева /за експертизи/ по сметка на ОДМВР – Монтана.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.