Пиян баща катастрофира с 6-годишния си син край Лом

Три месеца затвор получи пичн шофьор на БМВ

Серия от пияни шофьори хванаха полицаите през последното денонощие по пътищата на областта.

На 20.11.2019 г. около 23,20 ч. в РУ Лом е получен сигнал за възникнал семеен скандал в село Сталийска махала, вследствие на който 44-годишен местен жител, предизвикал скандала, напуснал мястото, като управлявал лекия си автомобил „Мерцедес Ц200” след употреба на алкохол, като взел и 6-годишния си син.

Мъжът е установен след 40 минути от служители на РУ Лом на път ІІІ-114, на кръстовището с общински път 2136, където реализирал ПТП в крайпътна нива. При извършена проверка с техническо средство „алкотест“ е установено, че управлява под въздействието на алкохол от 1,34 промила в издишания въздух.

На нарушителя е издаден талон за мед.изследване, приел е показанията на техническото средство и отказал кръвна проба. Съставени са му 2 акта по ЗДвП и е задържан в РУ Лом за 24 ч. Снети са обяснения от свидетели. Работа по случая продължава РУ Лом.

На 20.11.2019 г. около 05,20 ч. по път II-81 с посока на движение към гр. Лом е спрян за проверка лек автомобил „Фиат Мареа“ без поставени на него рег. табели, управляван от 33-годишен монтански жител.

При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство уредът е отчел 2,06 промила в издишания от водача въздух. На нарушителя е издаден талон за кръвни изследвания, отказал е кръвна проба. По случая е образувано досъдбно производство в РУ Монтана.

На 20.11.2019 г. около 04,00 ч. на ул. „ХХI век“ с посока на движение към ул. „Индустриална“ в гр. Монтана е спрян за проверка лек автомобил „Фиат Мареа“ с монтанска регистрация, управляван от 35-годишен жител на с. Горна Лука.

При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство уредът е отчел 2.00 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Монтана.

На 20.11.2019 г. около 20,34 ч. на ул. „Цар Иван Асен II” в гр. Вършец служители на РУ Вършец спират за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат” с монтанска регистрация, собственост и управляван от 57-годишен местен жител.

При направената проверката за употреба за алкохол с алкотест са отчетени 1,11 % промила алкохол в издишания от водача въздух. На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване, съставен е акт по ЗДвП и са демонтирани регистрационните табели на лекия автомобил.

За още новини, снимки и видео ни последвайте на нашата facebook страница.